Isnin, 16 September 2013






Bahan-bahan ( 12 biji )
2 cawan tepung gandum
1 sudu kecil yis mauripan
1/2 sudu kecil garam *
3 sudu makan minyak masak *
2 sudu makan gula * (blh kurangkn jika x suka manis)
175ml air panas *
40-50ml air
Minyak utk mengoreng

Cara-cara
satukan bahan bertanda (*) n panaskan .. kacau sehingga gula hancur n tutup api .

satukan tepung dan yis .. gaulkan

no.1 dimasukkn kedlm no.2 , dan digaul dgn mgunakn garfu sehingga bercampur sahaja

dgn mgunakn tangan, gaul adunan sehingga menjadi seperti serbok roti / ~ breadcrumb ~

tambahkn air sedikit2 dan adun sehingga x melekat kat tgn n mjadi doh

perap doh 30min .. pastu blhler dibahagikn doh pd 12 bhgian bulat yg kecil

canai doh nipis cam karipap / duit 50 sen


siap utk digoreng .....goreng sebijik sebijik ok ...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan