Ahad, 15 September 2013


Photo: ICE CREAM 3 RASA.

bhn2 nye.

3/4 tin susu pekat.
1/2 tin susu cair.
1/2 tin air masak - semua nye guna tin yg sama.
1 sudu besar ovallet.
1 biji telur.
1 sudu besar tepung jagung.
pewarna dan perisa ikut citarasa.

cara2nye.
blend semua bhn hingga pekat- likat- berkrim.
bagi 3 bagian- letak pewarna -perisa -ikut citarasa.
tuang dlm bekas- nk campur tiga2 - atau asing kn satu2 pun bolih.
simpan dlm peti ais 3-4 jam - pastu kuar kn blend lg- baru di simpan semalaman....

selamat menerai...

ICE CREAM 3 RASA. (Air Tangan Mak Long)

bhn2 nye.

3/4 tin susu pekat.
1/2 tin susu cair.
1/2 tin air masak - semua nye guna tin yg sama.
1 sudu besar ovallet.
1 biji telur.
1 sudu besar tepung jagung.
pewarna dan perisa ikut citarasa.

cara2nye.
blend semua bhn hingga pekat- likat- berkrim.
bagi 3 bagian- letak pewarna -perisa -ikut citarasa.
tuang dlm bekas- nk campur tiga2 - atau asing kn satu2 pun bolih.
simpan dlm peti ais 3-4 jam - pastu kuar kn blend lg- baru di simpan semalaman....

selamat menerai...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan