Mohon izin pada yang empunya resepi, semoga anda sentiasa dirahmati....blog ini bukan mencari publisiti tapi sekadar catatan resepi untuk simpanan saya sekeluarga....nak salin dalam buku makan masa yang lama...maka saya mengambil anisiatif untuk simpan dalam blog peribadi.....terima kasih..
Ahad, 13 Oktober 2013
KUIH NAGASARI...
bhn2 nye.
1 cwn tpg beras.
2 sudu besar tpg jagung.
4 cwn santan.
4 sudu besar gula pasir.
1/2 sudu kecil garam.
pisang raja secukup nye.
daun pisang secukup nye.
cara2 nye.
campur semua bahan - kecuali pisang dan daun pisang ya...
kacau sebati- masak dgn api sederhana- hingga pekat- angkat .
bila adunan dah suam1- ambil 1 sudu besar letak atas daun pisang yg dah di potong - agak2 bolih di lipat.
kemudian letak pisang yg telah di belah 2 - letak sebelah je.
pastu ambil satu sudu adunan lg - letak atas pisang tu- rata kan hingga menutupi pisang tu - ke
Tiada ulasan:
Catat Ulasan