Jumaat, 25 Oktober 2013



Lapis coklat
A:
270gm tpg beras
35gm tpg gandum
35gm tpg ubi
1st garam
250ml santan
250ml air
B:
260gm gula
500ml air
daun pandan
(Masak dan jdkan air gula sampai mendidih)
C:
Serbuk koko dn pewarna kuning

Pastikan bahan A digaul serata kemudian masukkan bahan B yg masih mendidih kedalam bahan A dan kacau hingga sebati.... pastikan total adunan 1500ml...

bahagikan adunan kepada 2 bahagian dan setiap satunya 750ml... 1 bahagian ditambah koko 1sb dn satu bahagian lagi pewarna kuning... kukus 250ml setiap lapisan selama 6minit... lapisan pertama dilebihkn sikit.... kukus hingga habis lapisan...

Tunggu sejuk baru potong yer kalau nak hasil yg cantik dan baik...

Selamat mencuba...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan