Jumaat, 29 November 2013



500g tpg gndum
11g yis(sy gune yg pkt besr n tmbang)
50g marjern
1sdb shortening(nk ltk lbh ckt pun bolh)
125g susu pkat
1bj telur(sy gune 
1/2sdt garam
190-200ml air suam(brgntung pd kualit tpg)
-dlm beks yg agk besr, tuang air suam,susu, yis, marjern n shortening....biarkn seketika
-stelh yis berbuih,masukn sparuh tpg, telur n garam kdlm adunn...gaul hngga sebati..dh sebati masukn tpg slbihnye, uli hngga licin n xmelekt d tgn...skirenye adunn lmbik bolh tmbh sdkt tpg...doh xperlu dperap..dh siap trus canai/bntukn n biarkn naik...goreng dlm myk pans ng api yg perlhn...dh sejuk bolh tabur gula...siap dh

Tiada ulasan:

Catat Ulasan