![Photo: ICE CREAM 3 RASA.
bhn2 nye.
3/4 tin susu pekat.
1/2 tin susu cair.
1/2 tin air masak - semua nye guna tin yg sama.
1 sudu besar ovallet.
1 biji telur.
1 sudu besar tepung jagung.
pewarna dan perisa ikut citarasa.
cara2nye.
blend semua bhn hingga pekat- likat- berkrim.
bagi 3 bagian- letak pewarna -perisa -ikut citarasa.
tuang dlm bekas- nk campur tiga2 - atau asing kn satu2 pun bolih.
simpan dlm peti ais 3-4 jam - pastu kuar kn blend lg- baru di simpan semalaman....
selamat menerai...](https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/p480x480/542363_393954157310603_509865227_n.jpg)
ICE CREAM 3 RASA. (Air Tangan Mak Long)
bhn2 nye.
3/4 tin susu pekat.
1/2 tin susu cair.
1/2 tin air masak - semua nye guna tin yg sama.
1 sudu besar ovallet.
1 biji telur.
1 sudu besar tepung jagung.
pewarna dan perisa ikut citarasa.
cara2nye.
blend semua bhn hingga pekat- likat- berkrim.
bagi 3 bagian- letak pewarna -perisa -ikut citarasa.
tuang dlm bekas- nk campur tiga2 - atau asing kn satu2 pun bolih.
simpan dlm peti ais 3-4 jam - pastu kuar kn blend lg- baru di simpan semalaman....
selamat menerai...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan