Isnin, 16 September 2013

KUIH TALAM BERLAUK ATAU KUIH CARA BERLAUK...RESEPI DR ANA INA...TQ ANA...

sedia kan bhn inti dulu- ikut banyak mana nk buat- buat sikit je pun dah cukup.

BHN2 INTI NYE.
200 gm daging kisar.
1 sudu teh serbuk kari daging.
campur kedua2 bhn- masak hingga kering.

BHN TUK TABUR.
2 biji cili merah- potong dadu.
sedikit daun sup dan daun bawang - di hiris halus.
sedikit bawang goreng.

BHN2 NYE.
1 biji telur.
1 1/2 cwn tpg gandum.
1 cwn santan.
sedikit garam dan gula.

CARA2 NYE.
campur semua bahan - kacau hingga sebati.
panas kan acuan- sapu sedikit minyak.
bila acuan dah panas- tuang adunan- bolih bakar atas dapur gas je - guna api perlahan- letak daging dan bahan tabur- bakar hingga masak

Tiada ulasan:

Catat Ulasan