Isnin, 23 September 2013





ROTI CANAI

bhn2 nye.
1/2 kg tpg gandum - 500 gm.
1 sudu makan susu pekat manis.
1 biji telur.
sedikit garam.
sedikit minyak sapi
air secukop nye - tuk menguli.

cara2 nye.
susu pekat- telur- garam - 1 cwn air- di campur dan kacau sebati.
tuang ke dlm mangkuk yg berisi tepung- uli hingga sebati- klau tak cukup air- bolih di tambah sikit2.
bila dah betul2 sebati- bagi adunan 8 ketul- uli lg- tiap2 ketul sapu dgn sedikit marjerin - perap 1 jam- maklong biasa buat malam- pagi baru goreng.
cair kan sedikit minyak sapi - canai dan tebar adunan menggunakan minyak sapi.
maklong biasa canai atas dulang besar je.
panas kan kuali- goreng macam biasa- renjis2 kn dgn minyak masak dan minyak sapi..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan