Jumaat, 25 Oktober 2013



tepung pelita;
utk lapisan bwh (hijau)
1 cwn tepung beras
1 1/2 cwn gula pasir
5 cwn air 
secubit garam ngan secubit kapur
daun pandan 3-4 helai (lia blender ngan air yg 5 cwn tu ) *tapiskan...
p/s: nk buh perasa pandan pun boleh...(1/2 sudu teh)
caranyer..satukan semua bhn2...whiskkan jer tapis....pas tu masak kt api dlm 5 minit (smpai naik wap)..masukkn dlm acuan ...tepikan..


tuk lapisan atas:
4 cwn santan (agak kepekatanyer)
7 sudu mkn teoung beras (lia buh 7 ) * ikut resepi asal dia buh 4
secubit garam

cara: sama gak mcm lapisan hijau whiskan ajer pastu tapis masak samapi naik wap(5 minit) buh atas yg hijau td...dh masak...tunggu sejuk baru mkn....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan